Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@. Skimlinks & other affiliated links are turned on

Search
  • FIRST POST
    • iamdirector
    • By iamdirector 16th Apr 19, 10:19 PM
    • 23Posts
    • 3Thanks
    iamdirector
    Electric shower no power
    • #1
    • 16th Apr 19, 10:19 PM
    Electric shower no power 16th Apr 19 at 10:19 PM
    Hi guys, a newbie here and thanks in advance.

    My electric shower is not working after half a year from newly installed.

    Pull cord has no light on, no matter how many times I pull.

    Any idea how to fix it by myself? Or I need to get an electrician to come anyway? If yes, how much it will roughly be?

    My shower model is Triton, T80Z Fast-Fit Eco 8.5kW

    Thanks!!
Page 1
    • iamdirector
    • By iamdirector 17th Apr 19, 6:54 AM
    • 23 Posts
    • 3 Thanks
    iamdirector
    • #2
    • 17th Apr 19, 6:54 AM
    thanks
    • #2
    • 17th Apr 19, 6:54 AM
    thanks
    • neilmcl
    • By neilmcl 17th Apr 19, 7:12 AM
    • 12,843 Posts
    • 9,621 Thanks
    neilmcl
    • #3
    • 17th Apr 19, 7:12 AM
    • #3
    • 17th Apr 19, 7:12 AM
    No light from the cord would suggest it's a power issue. Check your consumer unit to see if it's not been tripped.
    • iamdirector
    • By iamdirector 18th Apr 19, 8:05 PM
    • 23 Posts
    • 3 Thanks
    iamdirector
    • #4
    • 18th Apr 19, 8:05 PM
    • #4
    • 18th Apr 19, 8:05 PM
    Pull cord problem, fixed!
    • Mr.Generous
    • By Mr.Generous 18th Apr 19, 9:05 PM
    • 2,360 Posts
    • 3,503 Thanks
    Mr.Generous
    • #5
    • 18th Apr 19, 9:05 PM
    • #5
    • 18th Apr 19, 9:05 PM
    Pull cord problem, fixed!
    Originally posted by iamdirector
    loose wire? if you have replaced the pull cord make sure its a high amp double pole switch and not a light pull.
    • Hasbeen
    • By Hasbeen 19th Apr 19, 10:10 AM
    • 1,399 Posts
    • 1,038 Thanks
    Hasbeen
    • #6
    • 19th Apr 19, 10:10 AM
    • #6
    • 19th Apr 19, 10:10 AM
    Pull cord problem, fixed!
    Originally posted by iamdirector
    Well that was informative?

    I am sure the next on who has the same problem will benefit from your informative reply
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

1,398Posts Today

7,037Users online

Martin's Twitter
  • Have a great Easter, or a chag sameach to those like me attending Passover seder tomorrow. I?m taking all of next? https://t.co/qrAFTIpqWl

  • RT @rowlyc1980: A whopping 18 days off work for only 9 days leave! I?ll have a bit of that please......thanks @MartinSLewis for your crafty?

  • RT @dinokyp: That feeling when you realise that you have 18 days of work and only used 9 days of your annual leave! Thanks @MartinSLewis h?

  • Follow Martin