Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@. Skimlinks & other affiliated links are turned on

Search
  • FIRST POST
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 2:53 PM
    • 1,518Posts
    • 905Thanks
    firefox1956
    Lost WiFi Connection
    • #1
    • 13th Jan 18, 2:53 PM
    Lost WiFi Connection 13th Jan 18 at 2:53 PM
    emachines laptop E525 with Win 10
    Just lost my wifi connection on the above laptop
    Can still connect to the internet via ethernet cable.
    Mobile phone verifies that the wifi router is working.
    Done a system restore but no good.
    The light on the wifi on/off button to the right of the laptop on/off button does not come on.
    I caannot see any wifi in 'Settings'
    I cannot see any other local wifi signals.
    Anybody any idea whats gone wrong ??
Page 1
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 3:05 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    • #2
    • 13th Jan 18, 3:05 PM
    • #2
    • 13th Jan 18, 3:05 PM
    Right click on your network icon, Open Network Internet Settings, Change Adaptor Options. What does it show for the wifi adaptor ?
    Right click This PC > Properties > Device Manager > Network Adaptors and check there is a wifi adaptor present.
    Last edited by molerat; 13-01-2018 at 3:09 PM.
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 3:08 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    • #3
    • 13th Jan 18, 3:08 PM
    • #3
    • 13th Jan 18, 3:08 PM
    what would the wifi adapter be called ??
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 3:12 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    • #4
    • 13th Jan 18, 3:12 PM
    • #4
    • 13th Jan 18, 3:12 PM
    Generally you should have Ethernet & WiFi in the change adaptor settings option, in the Device Manager should show as Wireless Network Adaptor.
    Last edited by molerat; 13-01-2018 at 3:15 PM.
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 3:13 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    • #5
    • 13th Jan 18, 3:13 PM
    • #5
    • 13th Jan 18, 3:13 PM
    Found it had to unhide devices !!
    Qualcomm AtherosAR5007EG Wireless Network Adapter
    When I click 'Properties General' I see this
    Currently, this hardware device is not connected to the computer. (Code 45)
    To fix this problem, reconnect this hardware device to the computer.
    Last edited by firefox1956; 13-01-2018 at 3:16 PM.
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 3:14 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    • #6
    • 13th Jan 18, 3:14 PM
    • #6
    • 13th Jan 18, 3:14 PM
    Generally WiFi
    Originally posted by molerat
    Oi...........
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 3:22 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    • #7
    • 13th Jan 18, 3:22 PM
    • #7
    • 13th Jan 18, 3:22 PM
    I would ..... Driver, Uninstall Device then re start. The system should then find the card and install the driver.
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 3:24 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    • #8
    • 13th Jan 18, 3:24 PM
    • #8
    • 13th Jan 18, 3:24 PM
    Thanks will give that a go
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 3:44 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    • #9
    • 13th Jan 18, 3:44 PM
    • #9
    • 13th Jan 18, 3:44 PM
    Not worked I am afraid.
    Now I have no wifi driver...........
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 3:53 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    It could be that the wifi card has died. Is the card no longer showing in Device Manager ?
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 3:55 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    No nothing showing at all in device manager
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 3:56 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    Click on the computer screen with magnifying glass to search for new hardware, might find it again.
    Last edited by molerat; 13-01-2018 at 4:12 PM.
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 4:04 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    Still nothing........
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 4:12 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    Next option. Shut down, remove battery, press start button and hold for around 20 secs to de-power. Put battery back in and re start. If it does not find it then it sounds like the card is dead. Cards can be got from Ebay for around 1.50 so not a biggie except can be a pita to change..
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 4:19 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    OK will give it a try.......
    • firefox1956
    • By firefox1956 13th Jan 18, 4:48 PM
    • 1,518 Posts
    • 905 Thanks
    firefox1956
    Yes !!!!
    That sorted it !!
    Taken all afternoon but its all up & running again.
    I have a nasty feeling that the problem was caused by a win 10 update.
    Many thanks Molerat...........
    • molerat
    • By molerat 13th Jan 18, 4:55 PM
    • 18,776 Posts
    • 12,901 Thanks
    molerat
    I have just had the opposite. Wifi not turning on when starting up. After this latest update it has worked every time.
    www.helpforheroes.org.uk/donations.html
    • GunJack
    • By GunJack 13th Jan 18, 9:22 PM
    • 10,154 Posts
    • 7,595 Thanks
    GunJack
    Yes !!!!
    That sorted it !!
    Taken all afternoon but its all up & running again.
    I have a nasty feeling that the problem was caused by a win 10 update.
    Many thanks Molerat...........
    Originally posted by firefox1956
    ^^this....seen many an older lappy's hardware and drivers getting borked by W10 updates, including one that became pointless with no sound or wifi (that one got a clean install of W7 and has been a happy bunny since )
    ......Gettin' There, Wherever There is......
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

3,911Posts Today

8,958Users online

Martin's Twitter
  • We all knew we'd win in the end. Never in doubt! ....walks away whistling

  • Yeeesss. Phew. Wow. Uh. Oy yoy yoy

  • It's interesting that 80% of the crowd are young women... According to the close ups we keep seeing anyway.

  • Follow Martin