Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@.

Search
  • FIRST POST
    • Solarjunkie
    • By Solarjunkie 4th Sep 19, 5:45 PM
    • 365Posts
    • 1,332Thanks
    Solarjunkie
    Solarimmersion settings - help please.
    • #1
    • 4th Sep 19, 5:45 PM
    Solarimmersion settings - help please. 4th Sep 19 at 5:45 PM
    We have had our diverter for 3 or 4 years and we've been delighted with it. It gives constant hot water during the summer, which is still a novelty as previously we have had to light the stove every other day, we're entirely wood heated.
    The secondary load has been used for a storage heater until recently, but now despite pressing "factory reset" and choosing the time it is on load 2, only "load 1" is powered. The panel reads "load 2" from time to time, but checking with a lamp shows all spare power from our solar panels is going to load 1.

    Looking at the advanced instructions, you can set auto-boost or override, but nothing tells you what these actually do!

    If anyone can tell me how I can get power to 2 loads again, plus if either of the other settings do anything useful, I'd be most grateful.
    Deal with things as they are, not as they should be.
Page 1
    • Mister G
    • By Mister G 4th Sep 19, 7:24 PM
    • 1,175 Posts
    • 713 Thanks
    Mister G
    • #2
    • 4th Sep 19, 7:24 PM
    • #2
    • 4th Sep 19, 7:24 PM
    We have had our diverter for 3 or 4 years and we've been delighted with it. It gives constant hot water during the summer, which is still a novelty as previously we have had to light the stove every other day, we're entirely wood heated.
    The secondary load has been used for a storage heater until recently, but now despite pressing "factory reset" and choosing the time it is on load 2, only "load 1" is powered. The panel reads "load 2" from time to time, but checking with a lamp shows all spare power from our solar panels is going to load 1.

    Looking at the advanced instructions, you can set auto-boost or override, but nothing tells you what these actually do!

    If anyone can tell me how I can get power to 2 loads again, plus if either of the other settings do anything useful, I'd be most grateful.
    Originally posted by Solarjunkie
    Have you tried here

    https://solarimmersion.co.uk/solarimmersion-support/downloads/

    This covers versions 3 & 4.

    Don't know about the earlier versions, but I'm sure they would help if necessary.
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

3,043Posts Today

9,661Users online

Martin's Twitter