Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@.

Search
  • FIRST POST
    • wavelets
    • By wavelets 4th Feb 19, 3:29 PM
    • 1,162Posts
    • 512Thanks
    wavelets
    Symbio Energy feedback
    • #1
    • 4th Feb 19, 3:29 PM
    Symbio Energy feedback 4th Feb 19 at 3:29 PM
    Anyone have any feedback on Symbio Energy?

    They seem to be a new supplier; electric only at this time.
    I think they launched 01-Dec-2018.

    They are suddenly appearing on a comparison site with quite a competitive price, at least for the Eastern region. (I've not checked other supply regions yet)

    Here is their website

    https://symbioenergy.co.uk/

    Oddly, there is no way to get a quote or switch via their website ; it says you have to call or email them (see their FAQ page, found under Support)

    They are currently 100% owned by Dispensary Holdings Limited
    Last edited by wavelets; 04-02-2019 at 6:00 PM.
Page 13
    • Tafrock
    • By Tafrock 28th May 19, 10:24 PM
    • 396 Posts
    • 103 Thanks
    Tafrock
    I agree it doesn't mention its a credit but it is deducted from the bill.
    • steve900
    • By steve900 28th May 19, 10:27 PM
    • 53 Posts
    • 40 Thanks
    steve900
    They are clueless and they should be closed
    • Tafrock
    • By Tafrock 29th May 19, 2:02 PM
    • 396 Posts
    • 103 Thanks
    Tafrock
    I'm not seeing your posts mable. Getting notifications but no post when I visit here
    • MABLE
    • By MABLE 29th May 19, 5:19 PM
    • 3,834 Posts
    • 2,015 Thanks
    MABLE
    I'm not seeing your posts mable. Getting notifications but no post when I visit here
    Originally posted by Tafrock
    To be honest I have been feeling very guilty at some things I have said in haste and realised I needed to take a chill pill. I then went through my posts and deleted some. However that said this is how it all panned out.

    After receiving the revised bill no 2 and see the 30 was still shown as unpaid I sent Deepak, Sham, and accounts an email advising if I did not hear from them by close of business today I would cancel the dd and deduct the 30 and make a manual paper for the rest.

    At 12.45pm today I received a revised bill and the 30 was deducted but the 5.00 bonus had also disappeared. I sent an email to Deepak who responding in a timely manner and apologised and then received another revised bill with the 5 was now taken into account.

    So at the end of the day all has worked out well and the dd remains in place. To be fair to Deepak he had been on holiday and only just returned. Not sure what happened to Sham who just seem to give up on me. However I may be wrong there.

    Today is a new chapter in the life of Symbio for me and fingers crossed no more teething problems.

    Many thanks for your support.
    • Tafrock
    • By Tafrock 29th May 19, 5:22 PM
    • 396 Posts
    • 103 Thanks
    Tafrock
    What a palava. But you got what you were promised so fair play.

    I am not quick to criticise any company especially new upstarts but symbio are trying my patience

    However that said all is well with my bill now. But we need to be able to log in to our accounts to give meter readings
    • Tafrock
    • By Tafrock 30th May 19, 1:20 PM
    • 396 Posts
    • 103 Thanks
    Tafrock
    I'm still not getting logged into the portal. Error message appears after a while - the underlying provider failed on open

    Any one else been successful
    • MABLE
    • By MABLE 30th May 19, 5:59 PM
    • 3,834 Posts
    • 2,015 Thanks
    MABLE
    I was getting the same response but just tried logging in and hey presto now working fine.
    • MABLE
    • By MABLE 13th Jun 19, 2:30 PM
    • 3,834 Posts
    • 2,015 Thanks
    MABLE
    I note that every time I give them a meter read I get the usual auto response message and then the next day I receive an email from Customer service advising the read has been sent to the body that validates the reads. This happens to me every time. Not bothered but they should learn to trust their customers.
    • Tafrock
    • By Tafrock 13th Jun 19, 2:40 PM
    • 396 Posts
    • 103 Thanks
    Tafrock
    Yes I noticed that too. I assume its a kind of automated response. Either that or symbio don't do the billing themselves and use an external company. That would explain the almighty cockup with our bills last time around. I await my next bill with bated breath. That said everything did get sorted out eventually
    • MABLE
    • By MABLE 18th Jun 19, 9:04 AM
    • 3,834 Posts
    • 2,015 Thanks
    MABLE
    My new bill arrived yesterday evening for the energy consumed and then a subsequent blll arrived showing the previous bill unpaid. Also the meter reads I had provided on a regular basis had been used to formulate the actual electricity used and with the follow up bill this was based on an estimate because that is calculated up until 1st July.

    So based on their previous communications and the fact they have said payment to be taken in advance everything looks in order to me.
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

2,275Posts Today

7,643Users online

Martin's Twitter