Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@. Skimlinks & other affiliated links are turned on

Search
  • FIRST POST
    • jobdone1
    • By jobdone1 8th Jul 17, 5:05 PM
    • 715Posts
    • 537Thanks
    jobdone1
    Mondeo mk 3
    • #1
    • 8th Jul 17, 5:05 PM
    Mondeo mk 3 8th Jul 17 at 5:05 PM
    Mondeo mark 3 hatchback 56 plate removed the caliper to the off-side rear wound the piston back back bolted the caliper back on, pumped the pedal up to pressure, pulled the handbrake up the cable is applying the lever on the caliper but the piston is not moving to make contact with the pads to apply the brakes. The brakes work fine on the foot pedal with the piston moving as it should.
    I have applied the handbrake half a dozen times to see if it's self adjusts but there is no problem with the Adjustment its just the piston doesn't move to apply with the handbrake only the foot pedal.
    I'm coming to the conclusion there is a fault inside the caliper where the spring mechanism attaches to the back of it what are your views.
    To note the nearside rear works perfectly fine.
Page 1
    • Robisere
    • By Robisere 8th Jul 17, 5:17 PM
    • 1,578 Posts
    • 2,341 Thanks
    Robisere
    • #2
    • 8th Jul 17, 5:17 PM
    • #2
    • 8th Jul 17, 5:17 PM
    https://!!!!!!!.com/yblweukv

    Might be the solution, or search elsewhere on the linked forum.

    EDIT: trapped again by MSE not accepting !!!!!!!.com!
    Use this link:
    http://www.talkford.com/community/topic/122083-how-to-adjust-handbrake-cable-on-mk3/
    There may be more than one way to skin a cat.
    But the result is always inedible.

    • jobdone1
    • By jobdone1 8th Jul 17, 5:28 PM
    • 715 Posts
    • 537 Thanks
    jobdone1
    • #3
    • 8th Jul 17, 5:28 PM
    • #3
    • 8th Jul 17, 5:28 PM
    Just registered with talk ford and download the app it will not let me posted says I don't have enough credit any ideas ?
    • Strider590
    • By Strider590 8th Jul 17, 5:39 PM
    • 11,319 Posts
    • 6,287 Thanks
    Strider590
    • #4
    • 8th Jul 17, 5:39 PM
    • #4
    • 8th Jul 17, 5:39 PM
    Shouldn't be any payment required for Talkford, are you sure you didn't download something like Tapatalk? which seems to popup on every damn forum these days?
    Having the last word isn't the same as being right.......

    "Never confuse education with intelligence"
    • jobdone1
    • By jobdone1 8th Jul 17, 6:16 PM
    • 715 Posts
    • 537 Thanks
    jobdone1
    • #5
    • 8th Jul 17, 6:16 PM
    • #5
    • 8th Jul 17, 6:16 PM
    Nope definitely talk ford says I need permission _enough to credits
    • jobdone1
    • By jobdone1 8th Jul 17, 6:21 PM
    • 715 Posts
    • 537 Thanks
    jobdone1
    • #6
    • 8th Jul 17, 6:21 PM
    • #6
    • 8th Jul 17, 6:21 PM
    All sorted need to click link email to confirm my email address that's why it would not let me post thanks 4 your help
    • arcon5
    • By arcon5 8th Jul 17, 10:10 PM
    • 12,993 Posts
    • 8,223 Thanks
    arcon5
    • #7
    • 8th Jul 17, 10:10 PM
    • #7
    • 8th Jul 17, 10:10 PM
    After turning piston all the way back turn it half a turn the other way to reset it.
    Pump pedal to push piston out to pad then try hand brake
    • jobdone1
    • By jobdone1 8th Jul 17, 11:15 PM
    • 715 Posts
    • 537 Thanks
    jobdone1
    • #8
    • 8th Jul 17, 11:15 PM
    • #8
    • 8th Jul 17, 11:15 PM
    Thanks I will try.
    • forgotmyname
    • By forgotmyname 9th Jul 17, 8:12 PM
    • 25,320 Posts
    • 10,049 Thanks
    forgotmyname
    • #9
    • 9th Jul 17, 8:12 PM
    • #9
    • 9th Jul 17, 8:12 PM
    You forgot to line up the piston to the notches in the pad?

    Or you overset it?

    Or the cable/bracket is not resting on the return stop?
    Punctuation, Spelling and Grammar will be used sparingly. Due to rising costs of inflation.

    My contribution to MSE. Other contributions will only be used if they cost me nothing.

    Due to me being a tight git.
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

1,556Posts Today

6,990Users online

Martin's Twitter
  • Byebye! I'm about to stop work & twitter, to instead spend glorious time with Mrs & mini MSE. Wishing u a lovely summer. See u in 10 days.

  • WARNING Did you start Uni in or after 2012? The interest's rising to 6.1%; yet it doesnt work like you think. See https://t.co/IQ8f0Vyetu RT

  • RT @JanaBeee: @MartinSLewis Boris is the anomaly (coffee), the others are versions of normal (beer). Lots of same candidates = vote share d?

  • Follow Martin