Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@. Skimlinks & other affiliated links are turned on

Search
  • FIRST POST
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 11:42 AM
    • 1,835Posts
    • 953Thanks
    GT60
    Amazon web site issue
    • #1
    • 19th Jun 17, 11:42 AM
    Amazon web site issue 19th Jun 17 at 11:42 AM
    Is anyone else unable to get Amazon web site to work? I have tried it on three browsers and my phone but I just get this.
    It has been two days now.
    Thanks


    [/IMG]
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
Page 1
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 11:50 AM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    • #2
    • 19th Jun 17, 11:50 AM
    • #2
    • 19th Jun 17, 11:50 AM
    [/IMG]
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • EssexExile
    • By EssexExile 19th Jun 17, 12:04 PM
    • 2,476 Posts
    • 1,648 Thanks
    EssexExile
    • #3
    • 19th Jun 17, 12:04 PM
    • #3
    • 19th Jun 17, 12:04 PM
    Working fine here on Chrome.
    Tall, dark & handsome. Well two out of three ain't bad.
    • JJ Egan
    • By JJ Egan 19th Jun 17, 12:50 PM
    • 9,938 Posts
    • 4,091 Thanks
    JJ Egan
    • #4
    • 19th Jun 17, 12:50 PM
    • #4
    • 19th Jun 17, 12:50 PM
    Works on Firefox .
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 1:55 PM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    • #5
    • 19th Jun 17, 1:55 PM
    • #5
    • 19th Jun 17, 1:55 PM
    so why am I having issues?
    it works on my phone now but not the PC and the page takes a wile to load
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • fenlander_uk
    • By fenlander_uk 19th Jun 17, 2:24 PM
    • 507 Posts
    • 280 Thanks
    fenlander_uk
    • #6
    • 19th Jun 17, 2:24 PM
    • #6
    • 19th Jun 17, 2:24 PM
    Have you tried clearing your browser cache?
    • AndyPix
    • By AndyPix 19th Jun 17, 2:30 PM
    • 2,991 Posts
    • 2,072 Thanks
    AndyPix
    • #7
    • 19th Jun 17, 2:30 PM
    • #7
    • 19th Jun 17, 2:30 PM
    Its displaying only basic HTML there ..


    Go to internet options, advanced, reset ..


    (Look like you're just round the corner from me too )
    Running with scissors since 1978
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 3:18 PM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    • #8
    • 19th Jun 17, 3:18 PM
    • #8
    • 19th Jun 17, 3:18 PM
    I have ran ccleaner several times now and even deleted the login from my Norton ID safe as I noticed when I login to amazon via Norton on my phone it didn't load but tried without Norton it worked fine on my phone.
    this is the seconds day
    currently running scans and maybe a system restore Grrrr
    thanks
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • AndyPix
    • By AndyPix 19th Jun 17, 3:21 PM
    • 2,991 Posts
    • 2,072 Thanks
    AndyPix
    • #9
    • 19th Jun 17, 3:21 PM
    • #9
    • 19th Jun 17, 3:21 PM
    You seem to have completely ignored my suggestion
    Running with scissors since 1978
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 3:40 PM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    Sorry I have also done a reset like you said
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • Strider590
    • By Strider590 19th Jun 17, 3:57 PM
    • 11,622 Posts
    • 6,529 Thanks
    Strider590
    I would say it's a connection issue, works via mobile broadband, but not on your home internet? Most likely your ISP is messing about and has effectively partially blocked Amazon.

    There was a time where ISPs were throttling connections to Amazon servers, due to the bandwidth used by their TV service. Particularly ISPs that had their own service in competition.
    Last edited by Strider590; 19-06-2017 at 4:02 PM.
    “I may not agree with you, but I will defend to the death your right to make an a** of yourself.”

    <><><><><><><><><<><><><><><><><><><><><><> Don't forget to like and subscribe \/ \/ \/
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 4:16 PM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    speed is 36.71 and 1.85 upload
    I will have a look on TT forum to see if there is anything on there, but my phone is on TT wifi and the the PC is wired
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • AndyPix
    • By AndyPix 19th Jun 17, 4:23 PM
    • 2,991 Posts
    • 2,072 Thanks
    AndyPix
    Hmmm..


    Does this happen in Chrome too ?
    Running with scissors since 1978
    • GT60
    • By GT60 19th Jun 17, 4:47 PM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    Sorry they are IE, chrome and edge
    I am going to try a system restore and see if that works
    I have also asked on the TT forum to see if anyone on there has the same issue


    so annoying but hey ho such is life
    Thanks again
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • GT60
    • By GT60 20th Jun 17, 10:53 AM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    Look it not just me


    https://community.talktalk.co.uk/t5/Fibre-Broadband/Amazon-not-loading-Issue/m-p/2062666#M143992
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • AndyPix
    • By AndyPix 20th Jun 17, 11:03 AM
    • 2,991 Posts
    • 2,072 Thanks
    AndyPix
    And you have a fix ..


    "
    The issue appears to be with IP 2.19.145.39 which is what images-eu.ssl-images-amazon.com ultimately resolves to when this issue is present.

    If you can manipulate your local hosts file with an alternative IP address it works:

    92.122.17.240 images-eu.ssl-images-amazon.com"




    Let me know if you need help finding/modifying the hosts file
    Running with scissors since 1978
    • Strider590
    • By Strider590 20th Jun 17, 12:34 PM
    • 11,622 Posts
    • 6,529 Thanks
    Strider590
    ^^

    That may work, but it's a bodge, a workaround, it doesn't resolve the issue at the root cause and i'm betting the root cause is the ISP blocking the IP address.
    “I may not agree with you, but I will defend to the death your right to make an a** of yourself.”

    <><><><><><><><><<><><><><><><><><><><><><> Don't forget to like and subscribe \/ \/ \/
    • AndyPix
    • By AndyPix 20th Jun 17, 1:24 PM
    • 2,991 Posts
    • 2,072 Thanks
    AndyPix
    The root cause is Talktalk - they are garbage ..


    There seems to be an issue with their routing around the north-west


    They regularly mess up their routing to one of the businesses I "look after" on a freelance basis,
    which makes their mail servers inaccessible.


    This, coupled with their aweful "tech support" and huge splurge of users data, makes me wonder why anyone actually stays with them .
    Running with scissors since 1978
    • GT60
    • By GT60 20th Jun 17, 5:16 PM
    • 1,835 Posts
    • 953 Thanks
    GT60
    So what do I do what for TT muppets to fix the issue or go with the "bogged fix"
    I don't want my PC messed up?
    Thanks
    Spending my time reading how to fix PC's,instead of looking at Facebook.
    • AndyPix
    • By AndyPix 21st Jun 17, 8:44 AM
    • 2,991 Posts
    • 2,072 Thanks
    AndyPix
    It is not going to mess your pc up.
    It just tells your PC the correct IP address in relation to the requested URL


    Nothing more, nothing less


    That's what the hosts file is for
    Running with scissors since 1978
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

224Posts Today

1,475Users online

Martin's Twitter