Your browser isn't supported
It looks like you're using an old web browser. To get the most out of the site and to ensure guides display correctly, we suggest upgrading your browser now. Download the latest:

Welcome to the MSE Forums

We're home to a fantastic community of MoneySavers but anyone can post. Please exercise caution & report spam, illegal, offensive or libellous posts/messages: click "report" or email forumteam@.

Search
  • FIRST POST
    • Wig
    • By Wig 11th Feb 17, 6:53 PM
    • 13,530Posts
    • 7,322Thanks
    Wig
    I cannot be the only one who has access problems to this site.
    • #1
    • 11th Feb 17, 6:53 PM
    I cannot be the only one who has access problems to this site. 11th Feb 17 at 6:53 PM
    I have problems logging in to this site from 3 access points.

    • Home - OK not surprising, I own an old computer, old OS, and Old Browser and 70% of the whole internet is problematic for me, but never the less I can just about get in to MSE forum on this machine after about 10 - 20 attempts to log-in, and I set my site preferences to oldstyle forum , so as long as I do not delete my cookies, once logged in I can access it again and again no problem. If I delete my cookies I have to go through the 10 - 20 log in attempts to get back in. I use old version of Firefox from home.
    • My Workplace, My workplace uses a modern OS, ( I don't know which one exactly maybe Win 7. I cannot access this forum from work at all on explorer, If I switch to Firefox, I can but with same difficulty as from "home".
    • University Library, Using a Windows 10 PC, on explorer browser I cannot access this forum at all. Mozilla Firefox not available.


    So..
    Why is it so difficult to get into this forum? And
    Why don't you fix the problem?
    This only started to be a problem when you changed the format of the forum from green to blue. You have had enough time to fix it.
    Last edited by Wig; 11-02-2017 at 7:23 PM.
Page 1
    • Tipsntreats
    • By Tipsntreats 11th Feb 17, 7:24 PM
    • 7,738 Posts
    • 9,560 Thanks
    Tipsntreats
    • #2
    • 11th Feb 17, 7:24 PM
    • #2
    • 11th Feb 17, 7:24 PM
    OK Wig, let me see. I had trouble at one time. You should make Google Chrome your web browser.
    It is the fastest and the best. When you log off, go into your computer settings, and make Google Chrome your default browser. Get rid of Internet explorer, and Firefox, they are causing your problem, as they were with me.
    Any more problems, just ask me.
    Tips x
    Money, money, money
    Must be funny
    • Rainbowgirl84
    • By Rainbowgirl84 11th Feb 17, 8:05 PM
    • 465 Posts
    • 793 Thanks
    Rainbowgirl84
    • #3
    • 11th Feb 17, 8:05 PM
    • #3
    • 11th Feb 17, 8:05 PM
    Look at the words of the subject of your thread and tell me you don't have a problem with basic English? Is that perhaps the real problem?
    :-


    I cannot the only one who has access problems to this site.
    • Proxima Centauri
    • By Proxima Centauri 11th Feb 17, 8:21 PM
    • 909 Posts
    • 1,667 Thanks
    Proxima Centauri
    • #4
    • 11th Feb 17, 8:21 PM
    • #4
    • 11th Feb 17, 8:21 PM
    It might be worth asking on the techie board?
    • LadyDee
    • By LadyDee 11th Feb 17, 8:34 PM
    • 2,330 Posts
    • 2,444 Thanks
    LadyDee
    • #5
    • 11th Feb 17, 8:34 PM
    • #5
    • 11th Feb 17, 8:34 PM
    If it's only since the introduction of the (horrible) new format that's giving you problems, you can revert to the old one although I cannot remember how I did it. Someone will be able to tell you. I use Opera and in the old format it's fine.
    • Wig
    • By Wig 14th Feb 17, 9:39 PM
    • 13,530 Posts
    • 7,322 Thanks
    Wig
    • #6
    • 14th Feb 17, 9:39 PM
    • #6
    • 14th Feb 17, 9:39 PM
    Hi everyone,

    I was hoping to get some feedback from MSE admin.

    Clearly this forum does not work with the explorer browser even the most up to date versions of explorer. That, to me, would be a HUGE failing if I were in charge of an internet forum. You would think that would be at least 50% of all internet users unable to log in and use the forum.

    Yes, on an an individual level, from your home, you can use a different browser, if you have one and are savvy enough to know to do it. But this is not an acceptible answer to the problem, because they (MSE) are still going to lose out on 50% or more of all internet users.

    It just beggars belief ...is all.

    Surely all that is required is to adjust the login process on the blue skin that this forum defaults to... i.e. have a username and password boxes on the front page and not have them only on a pop up screen... there lies the problem.

    Rainbowgirl84,
    There is only one way to avoid criticism: do nothing, say nothing, and be nothing.
    Last edited by Wig; 14-02-2017 at 9:43 PM.
    • Moneyineptitude
    • By Moneyineptitude 16th Feb 17, 8:56 PM
    • 18,863 Posts
    • 9,017 Thanks
    Moneyineptitude
    • #7
    • 16th Feb 17, 8:56 PM
    • #7
    • 16th Feb 17, 8:56 PM
    I was hoping to get some feedback from MSE admin.
    Originally posted by Wig
    Seriously, if you have a question which you require someone from the site to answer, why don't you just send them an E-Mail?

    I have never encountered any problems accessing the forum.
    • cajef
    • By cajef 17th Feb 17, 4:49 PM
    • 4,439 Posts
    • 3,509 Thanks
    cajef
    • #8
    • 17th Feb 17, 4:49 PM
    • #8
    • 17th Feb 17, 4:49 PM
    Clearly this forum does not work with the explorer browser even the most up to date versions of explorer.
    Originally posted by Wig
    I would suggest you have a problem with your computer I have never had a problem using this forum with IE and if 50% or more of users have a problem why is that you are the only one complaining?
    Last edited by cajef; 17-02-2017 at 4:54 PM.
    I used to have a handle on life, but it broke.
    • MSE Andrea
    • By MSE Andrea 21st Feb 17, 2:36 PM
    • 8,325 Posts
    • 20,421 Thanks
    MSE Andrea
    • #9
    • 21st Feb 17, 2:36 PM
    • #9
    • 21st Feb 17, 2:36 PM
    Hi Wig

    It sounds like deleting cookies is affecting how you use the forum.

    Here's our Cookies Q&A

    Follow MSE on other Social Media:
    MSE Facebook, MSE Twitter, MSE Deals Facebook, MSE Deals Twitter, Forum Twitter, Instagram, Pinterest
    Join the MSE Forum
    Get the Free MoneySavingExpert Money Tips E-mail
    Report inappropriate posts: click the report button
    Point out a rate/product change
    Flag a news story: news@moneysavingexpert.com
    • Wig
    • By Wig 25th Feb 17, 12:47 PM
    • 13,530 Posts
    • 7,322 Thanks
    Wig
    Hello,

    As usual with my posts, giving too much irrelevant & not enough relevant information has confused the issue.

    I'll simplify this to only the most relevant bits.

    The facts as I see them:
    • This forum defaults to the blue skin for all new users coming to the site.
    • To log in on the blue skin, you have to click that red log in button
    • A new window/pop-up opens with Username and Password fields
    • Working through the above process becomes a problem on my workplace computer using a recent version of Explorer, as soon as you press the red button.
    • It also becomes a problem as soon as you press the red button on a University Library computer using Windows 10 and probably the most up to date version of Explorer that exists.
    • What happens on both occasions is that the new window does not work, either the username and password fields do not appear or if they do, you cannot put your cursor into the boxes to type anything

    This is nothing to do with me or my home computer.
    This is a problem that exists when acessing with Explorer through the "blue-skin-default forum page" from what are expected to be very modern machines/servers.

    I can't see it being a problem with cookies, since:
    A) The problem seems to be technical, the browser being unable to process the advanced HTML or Java or whatever it is that causes that new window to open.
    B) The cookies (the important ones) presumably don't exist until you have actually entered your username and password and logged in.
    C) No other sites or forums are affected in the same way on the same computers.

    I was not expecting to get a reply from Admin, but now that I have, I will endeavor to try to access the forum again from those machines, using Explorer. In order to get a better description of what happens and to get details of the OS and Explorer versions being used.

    I will return to this thread with this information. in a few days.

    I will also add that the solution seems simple to me...
    Instead of the red button on the blue skin, why not just have the Username & Password fields appear directly at the top of the forum page on the blue skin... No need for pop up windows that don't work. An example of which appears here:
    http://www.corsa-c.co.uk/forum/
    Last edited by Wig; 25-02-2017 at 5:45 PM.
    • soolin
    • By soolin 27th Feb 17, 10:14 AM
    • 58,862 Posts
    • 41,693 Thanks
    soolin
    I'm not techie so might answering the wrong question, but, I can log in on the latest version of Windows 10 on a brand new PC easily. The moment I log out it reverts to the blue skin and the red button log in, it doesn't go back to my preferred green skin until after I log in.
    I'm the Board Guide for the Ebay Board , Charities Board , Dosh & Disability , Up Your Income and the Local MoneySaving-England board which means I'm a volunteer to help the boards run smoothly, and I can move posts there. However, do remember, board guides don't read every post. If you spot an illegal or inappropriate post then please report it to forumteam@moneysavingexpert.com (it's not part of my role to deal with this). Any views are mine and not the official line of MoneySavingExpert.com
    New to Forum? Guide
    • MSE Andrea
    • By MSE Andrea 28th Feb 17, 11:28 AM
    • 8,325 Posts
    • 20,421 Thanks
    MSE Andrea
    Hi Wig

    I've tried to replicate your problem and it's fine for me.

    I realise screenshots of something that doesn't happen or happens strangely may not be easy but if you could give us a screenshot from each of your work computer and library computer (removing any private info) that would help us.

    However, I would say we haven't had other reports of problems as far as I'm aware so I don't think this is a widespread issue.

    PS thanks for your help Soolin, useful to know.

    Follow MSE on other Social Media:
    MSE Facebook, MSE Twitter, MSE Deals Facebook, MSE Deals Twitter, Forum Twitter, Instagram, Pinterest
    Join the MSE Forum
    Get the Free MoneySavingExpert Money Tips E-mail
    Report inappropriate posts: click the report button
    Point out a rate/product change
    Flag a news story: news@moneysavingexpert.com
Welcome to our new Forum!

Our aim is to save you money quickly and easily. We hope you like it!

Forum Team Contact us

Live Stats

845Posts Today

6,983Users online

Martin's Twitter
  • Byebye! I'm about to stop work & twitter, to instead spend glorious time with Mrs & mini MSE. Wishing u a lovely summer. See u in 10 days.

  • WARNING Did you start Uni in or after 2012? The interest's rising to 6.1%; yet it doesnt work like you think. See https://t.co/IQ8f0Vyetu RT

  • RT @JanaBeee: @MartinSLewis Boris is the anomaly (coffee), the others are versions of normal (beer). Lots of same candidates = vote share d?

  • Follow Martin